KOCAELİ / KARTEPE - İstasyon Ortaokulu

Nis

Geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanlarının oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla; okulumuzda Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Çiğdem KAYA tarafından, " Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla "Minik Eller, Büyük Hayaller" adlı etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinlikte öğrencierimiz ve katılımcılar tarafından çeşitli baskı boyama teknikleri kullanılmış ayrıca ebru sanatı yapılmıştır. Katılımcıların çok büyük keyif alarak yaptıkları bu etkinlikler için emeği geçen öğretmenimize tesekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Törende öğrencilerimiz Koro Müzik Gösterisi sergiledi. Öğrenciler birbirinden farklı yarışmalarda hem yarışıp hem de eğlendiler. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimizle birlikte ilçemiz Kartepe'de yapılan akıl ve zeka oyunları yarışmasına katılım sağladık. Farklı oyun kategorilerinde mücadele eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Özlem ALDEMİR TANRIVERDİ ve Dilek YÜKSEL ŞAHİN tarafından hazırlanan " Kuran Okuyorum" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Kuran okumaya geçen 5. sınıf öğrencileri koro ilahiler söyledi. Etkinlik sonunda tüm 5. sınıf öğrencilerimize  Kuranı Kerim hediye edildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı pano çalışması.

Nis

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünü okulumuzda düzenlenen programla coşku, gurur ve hüzünle kutladık. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Mrt

8. Sınıf öğrencilerimizle üst öğrenim kurumlarını tanıma gezisine çıktık. Muammer Dereli Fen Lisesi, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi ve Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi'sini gezen öğrencilerimiz okullar hakkında bilgi aldılar.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan Deyimler ve Atasözleri ile ilgili öğrencilerimizin yaptığı çalışmalardan görüntüler.

Mrt

8. Sınıf öğrencilerimiz ile Kartepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Pirelli Anadolu Lisesi'ni gezdik. Detaylı okul tanıtımlarını dinleyen öğremcilerimiz üst öğrenim kurumları hakkında bilgi sahibi oldular.

Ara

Ara

Okulumuz öğrencileriyle Kartepe Belediyesine ait Genç Akademi Merkezini ziyarte ettik. Çeşitli aktivite ve kursların mevcut olduğu akademiye öğrenciler oldukça ilgi gösterdi.

Kas

Ünlü sihirbaz Sabu yaptığı sihirbazlık gösterileri ile öğrencileri şaşkına çevirdi. Zaman zaman öğrencileri de dahil ederek yaptığı şovlar öğrenciler tarafından büyük bir merak ve ilgiyle izlendi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Okul Müdürü Güngör TUĞ'un yapmış olduğu konuşma ile başlayıp, öğrencilerin okuduğu şiirler ve okul korosunun hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti. Program sonunda okul öğretmenlerine çiçek takdim edildi. Ayrıca öğrenciler hazırlamış oldukları pankartlarla öğretmenlerine olan düşüncelerini dile getirdi.

Kas

İlçe genelinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu şiir yarışmasında, okulumuz 5/B sınıfı öğrencilerinden Nisa GÜL 2. olmuştur.

Kas

İlçe genelinde düzenlenen Atatürk konulu şiir yarışmasında, 5/B sııfı öğrencimiz Nisa GÜL ilçe 1.si olmuştur.